Izabelas første tour til Paris

Dette er en fortælling af Izabela om hendes første Cykel tour til Paris. Der blev skrevet en artikel i juni om Izabelas tanker og forventninger nogle uger før touren, som hun skulle med på som debutant.

Læs også: Til Paris for første gang

Herunder fortæller hun om oplevelsen med at deltage på touren og om nogle tanker hun har gjort sig efter at være kommet hjem igen.

Izabela skriver:
Jeg tror turen startede natten før vi skulle af sted, det kaldes vist sommerfugle i maven, men jeg vidste jo at jeg havde trænet en del og at formen var ok. Men jeg havde også en fornemmelse af et eller andet kunne gå galt.

Jeg blev enig med mig selv at selvfølgelig kunne jeg klare det, vi var kun en lille gruppe men meget positive og glade mennesker som gav masser af energi. Gode mennesker og godt humør er en vigtig del på sådan en tur.

Dag 1: En tur i rabatten og på sygehuset
På førstedagen havde vi en tur fra Aarhus til Flensborg på 185 km. Denne etape er en af de hårde etaper, med en del højdemeter, altså en del opad og nedad.

Desværre kom jeg ikke helt i mål den dag, på nedkørslen i Haderslev, måtte jeg desværre undvige min foran kørende holdkammerat, og det resulterede i at jeg røg i rabatten. Min makker og jeg måtte desværre en tur på hospitalet og lappes sammen.

Jeg var på intet tidspunkt i tvivl om at turen skulle fortsætte. Efter en grundig undersøgelse og lidt lappen sammen hist og her, fik vi begge to grønt lys til at fortsætte turen mod Paris. Mit største problem var lidt trykkede ribben, det har jeg prøvet før. Så det var kun et spørgsmål om at bide smerten i sig.

Viljen til at gennemføre vandt
Næste dag var vi på cyklen igen, det kunne selvfølgelig mærkes, men viljen til at gennemføre vandt! De næste fire dage er ruterne helt flade og det hjalp mig en hel del at jeg ikke blev presset så hårdt, anden dagen var dog med lidt regn og torden sidst på dagen, men ikke mere end det var ok.

Kampen mod varmen
De efterfølgende tre dage kom der mere stigninger på, det kan man godt overleve, men der var en anden faktor som tog over, og det var varmen med temperaturer over 40 grader, så bliver det lige pludselig noget andet at kæmpe imod, men vi klarede det.

Izabela ved EiffeltårnetIzabela i mål ved Eiffeltårnet

Jeg har noteret mig 6 punkter som giver hele turen og træningen mening for mig.

  1. Sådan en tur giver dig virkelig muligheden for at teste dig selv.
  2. Følelsen af at kunne hjælpe børn i den rette retning giver mening.
  3. Turen ind i Paris er ubeskrivelig. Noget af det største jeg har oplevet. Folks opmærksomhed når man kører ind. Den energi sådan en gruppe giver en. Målet tæt på Eiffeltårnet med kram, gratulationer og godt humør.
  4. Lysten til at tage turen igen er helt klart tilstede.
  5. Jeg er ikke mere i tvivl om at cykling er noget for mig, og jeg vil gøre hvad jeg kan for at blive bedre.
  6. Til sidst er der hele det fantastiske forhold, man får til rytterne i gruppen, til kaptajnen, til "fysserne" og IKKE mindst forholdet til madmor.

Jeg kan kun give mine allerbedste anbefalinger til at prøve turen til Paris med Tour de Taxa.

Hilsen fra Izabela.