Tour de Taxa cykler Danmark Rundt

Årets ture til Paris, (gælder også Paris- Bordeaux) er aflyst og de allerede forberedte plan B ture, Danmark Rundt, bliver iværksat. Det har bestyrelsen for Tour de Taxa, i samråd med Ørslev Rejser A/S, vedtaget i fuld enighed på et bestyrelsesmøde d. 28. april.

Vi har gennem hele vinteren opretholdt optimisme om at forholdene blev normaliseret til sommer. Vi satte vores lid til, at smittetallene i løbet af foråret ville falde, og at når vaccinationsprogrammerne blev udrullet, ville det være sikkert at gennemføre de planlagte ture uden store betænkeligheder.

Da vi kunne se at tingene ikke forløb som håbet, gik vi i gang med at planlægge Danmark Rundt ture for alle holdene, som en Plan B.

Vi må indse, at tingene ikke har forbedret sig de seneste uger, men tværtimod er forværret. De lande vi skal cykle i, er ramt af en tredje bølge af Corona udbrud i befolkningerne, og der er indført omfattende ”lock downs” i landene, senest i hele Tyskland med udgangsforbud og strenge forsamlingsrestriktioner. Samtidig må vi konstatere, at vaccinationerne ikke skrider frem i et tempo, så alle vores ryttere når at blive vaccineret inden juli.

Der er bebudet et fælles EU Coronapas, som skal gøre det lettere at krydse grænserne inden for EU, men ingen ved hvornår det er klar og hvad det betyder for dem, som ikke er vaccinerede. Pt. kræver Frankrig en negativ PCR test som er højst 72 timer gammel for indrejse.

Hvis der bliver indført et testregime som kræver tests hver 3. dag, vil det praktisk talt være umuligt at gennemføre turene. Derudover er vi afhængige af at 4 lande ikke har eller pludselig genindfører restriktioner som spænder ben for os undervejs.

Skrækscenarier kunne være at vores hold strander ved en grænse pga. testkrav vi ikke kan opfylde, eller at deltagere på et hold får taget en positiv test eller bliver syge. Det vil give nogle store logistiske udfordringer og vil det så også betyde at resten af holdet skal i karantæne. Vi er bekendt med, at mange vil være utrygge ved at tage på turen sydpå eller ligefrem afviser at gøre det.

For at komme usikkerheden med forholdene syd for grænsen til livs, har Bestyrelsen valgt at skære igennem og træffe beslutningen på dette tidspunkt i stedet for at vente. Nu kan vi bruge al energien på at fokusere på og se frem til de spændende ture, der er planlagt i Danmark for hvert hold.

Vi ser frem til at nyde den danske sommer, og ikke mindst den smukke natur Danmark har at byde på, og at få vist Tour De Taxa-tøjet frem med alle de gode virksomheders logo der stadig støtter vores projekt til fordel for Julemærkefonden.

På Bestyrelsens vegne
Dan Volmar