Team Sydsjælland & Øerne

Vi er mange der trænger til at slanke os og ind imellem ryger der også noget mindre sundt ned - og det ses.

Derfor er der en del, som kaster sig på deres cykler og tager de otte dage til Paris - det giver en oplevelse for livet, og støtter samtidig et godt formål.

Op på cyklen og afsted
I 2014 kører vi afsted den 18. juli fra henholdsvis Jylland med start i Aarhus og Hobro, fra Hovedstadsområdet og fra Lolland-Falster.

Vi lander i Paris den 25 juli, så vi kan nå at opleve afslutningen på Tour de France.

Undervejs får man oplevelsen af dejlig natur, frisk luft, godt kammeratskab og en velfortjent nattesøvn. Vi overnatter undervejs på vandrehjem og hoteller 7 gange inden vi når Paris hvor vi har 2 overnatninger.

Op mod afgang er der naturligvis en del forberedelser: Rytterne skal have 2500 kilometer
"i benene", regnet fra den 1.april, hvor den officielle træning også begynder.

Den officielle træning foregår i princippet to gange om ugen. Inden 1. april arrangeres træning (bl.a. spinning) i motionscenter.

Pris for at deltage
På holdene i Øst koster turen 9.000 kr. som dækker kost, overnatning, hjælpere, to sæt cykeltøj. Bemærk at hjemtransport fra Paris ikke er inkluderet i prisen for Øst holdene.
Dertil koster det kr. 200 i kontingent for et års medlemskab af Tour de Taxas Venner.

Rytterne på Hold Vest betaler 8.800 kr. som dækker kost, overnatning, hjælpere, to sæt cykeltøjtøj, samt hjemtransport fra Paris med bus.
Dertil betales 200 kr. i kontingent til foreningen Den Velgørende Motionsklub - TDT.

Forskellen i prisen for øst og vest skyldes at øst holdene hovedsageligt overnatter på hotel og har færgeoverfarten til Tyskland. Vest holdet bor på vandrehjem indtil det når Frankrig, hvorefter det også overnatter på Hotel.

Da Tour de Taxa ikke har lønnet arbejdskraft, gennemføres hele arrangementet af frivillige. Der er nedsat styregrupper til at forberede og gennemføre turen.

Ud over penge forventes det således, at rytterne investerer noget tid i deres livs cykelprojekt, så det er en god idé at tale det igennem med baglandet.

Pårørende kan også blive en del af projektet og tage imod deres cyklende familiemedlemmer i Paris. Det er altid festligt – og de kan nyde et par dage sammen i Byernes By.

Hvad kræves der for at deltage?
Det er ikke et cykelløb men en motionstur. Vi følges ad hele vejen. Vi plejer at cykle med en march-hastighed på 27-29 km/t og med et gennemsnit på 24-26 km/t.

De fleste med et almindeligt godt helbred kan klare turen, under forudsætning af, at du bruger mange timer på træningen i foråret og forsommeren op til afgang.

Man skal som minimum have cyklet 2500 km. inden afgang, og de fleste skal helst være kørt sammen med holdet.