Hotel des Norden i Flensburg
Hotel des Norden i Flensburg

6. etape Danmark rundt

Kære læsere.

Man sidder og venter på dagens etape, her kommer den.

6. etape af Danmark rundt er nået til Fyn.

...

Flensborg var engang Dansk, men er det næsten stadig pga en dreven købmand, Fleggaard har nærmest eneret på området omkring byen. Vores hotel er ejet af Fleggaard, hans butik ligger i kælderen til toldfri handel, personalet taler Dansk, så vi følte at vi var i gamle Danmark.

Men vi måtte jo videre, så vi sendte rytterne afsted igen for sjette gang. Aftalen var vi mødes i Bjert, ved den lokale brugs, så kunne vores mekaniker hilse på sin mor, samtidig med at han kunne få en reservedel til Dorte Larsen, den var ekspres sendt fra Holland. Vi kan jo ikke have at en rytter skal sidde i en vogn på Danmark rundt, så Dorte havde siddet på en lånecykel fra reservelageret, i de dage den var undervejs. Frokosten blev afholdt og telefonen havde ringet, kort før deres ankomst. Det var fra Hotel Norden i Flensborg: "Har i en rytter der mangler en kuffert?" Øh ja, han sidder ved siden af mig i vores følgevogn, kunne jeg tørt konstatere pga hun læste navnet op. Så alle ryttere måtte lide den tort, at vi måtte udstyre mekaniker teamet, med deres behov til eftermiddagspausen. Fordi vi havde lige et ærinde. Så efter pak sammen, var det stik syd og straks tilbage til Odense hotellet pga. , vi skulle jo helst være på pladsen inden de kom. Den pågældende fadæse kostede 3 rammer kvajebajere .-)

Men vi havde skiftet passager ved frokosten, den glemsomme cyklede med fra frokost, men en anden havde fået et kortvarigt blackout, så han klædte om i frokost pausen og ville gerne hjem fra stationen i Kolding . Nu har jeg kendt denne dejlige person, i 3 tidligere løb for Tour de Taxa, så vi brugte de 150 km frem og tilbage imellem Flensborg og udgangspunkt, til at få ham på andre tanker. Så fredag er vi "back in business" og kan begynde på næstsidste etape til Møn.

Vores udfordring er Odense-Spodsbjerg, nå færgen til Tårs og derefter Stubbekøbing til ny færge, men inden da er der kaffe hos Marianne Pless på Sukkertoppen. Hvis alt går vel, vil vi ligge i vores senge på Hotel præstekilde, jeg har dog ligget i autocamperen på hele rejsen, om aftenen og vil inden da gå til middag og måske nyde sidste aften inden Købehavn med et par glas rødvin.