Torquay - Inverness 2016

Skrevet af: Dan Volmar

Fra d. 9. juli til den 15. juli cyklede et JuicOrganic Tour De Taxa hold fra Torquay i England til Invernes i Skotland.

Turen var i alt på ca. 1.180 km. og med ca. 10.900 stigningsmeter. 7 etaper hvoraf 3 var mellem 185 og 199 km. To af dem var med ca. 2100 stigningsmeter.

Vejret var noget blandet. Vi startede med solskin og varmt vejr på Sydkysten af England og sluttede med en kold regnvejrsdag i det skotske højland langs Loch Ness på vejen til Inverness. Indimellem var vejret blandet med regn om eftermiddagen to af dagene.

Vejbelægningen var også meget blandet, der var mange lange stænkninger med meget ru belægning som vi ikke brød os om. Touren var ret så strabadserende og vi ankom til hotellerne ret sent nogle af dagene. Det var dog en spændende tour. Landskabet var meget afvekslende og mange steder meget betagende og det var en super oplevelse at gennemføre touren fra syd til nord i godt selskab.

Vi havde en god gruppe cykelryttere, men man kunne nok godt savne at have haft den forudgående fællestræning som Parisholdene har, ikke mindst med de lange træningsture de sidste uger inden afgang, som giver en fælles forståelse af hvad der kan forventes med en tur med så lange etaper og at vi ville vide hvor vi havde hinanden. Når det er sagt gik det, efter lidt tilvænning, rigtig godt med at finde en god rytme på holdet.

På første etape cyklede vi langs Sydkysten et stykke tid hvorefter vi cyklede af stier langs floder og kanaler meget af tiden. Vi cyklede over Black Down Hills med 15/16 % stigninger. Kort før slutningen cyklede vi igennem badebyen Western Super Mare langs Strandpromenaden.

På anden tape, den engelske kongeetape, cyklede vi igennem Bristol og og over den gamle hængebro over Avon og senere over den flotte Servern bridge, efter et kort besøg i Wales i Chepstow kom vi til det smukke, men meget kuperede Wye Vally og til sidst Shropshire Hills.

Tredje etape var ret flad gennem Cheshire Plains og vi krydsede skibskanalen fra Liverpool til Manchester via en gammel betalingsbro. Ankomsten til Wigan blev med en del træls bykørsel.

Fjerde etape bød på meget flot natur i Lancashire hvor vi havde udsigt til Blockpool og Isle of Man og på sidste del i det utroligt flotte Lake District.

Femte etape var nok den vi ikke vil huske på. Lang transport op igennem det sydlige Skotland langs jernbanen og Motorvejen mod målet Motherwell sydøst for Glasgow.

Sjette etape, den skotske kongeetape, var efter min mening turens bedste, vi passerede Cemsie Fells med en god opkørsel til passet og fantastisk natur. Derfra langs floder og plus nogle flere opstigninger inden Glen Coe passet. Hård opstigning med flot udsigt og fantastiske naturoplevelser under nedkørslen.

Syvende etape var langs the lochs på vejen mod Inverness. Den sidste del af etapen var af General Wades military road over bjerget på 388 m. på sydøst siden af Loch Ness med 14-15 % stigninger, der var flot selv i regnvejr.

Vi boede på forskellige meget hyggelige hoteller med fin aftensmad og god solid morgenmad. Vi havde 2 overnatninger i målbyen Inverness, hvilket gav tid til en udflugt om lørdagen hvor vi besøgte den gamle borgruin ved Loch Ness, Urghart Castle og whisky destilleriet Glen Ord.

Turen kan anbefales, men der er PT ikke planer om at arrangerer den endnu engang. Hvis der er nogle som har lyst til at arrangere den og danne en styregruppe, bidrager vi gerne med alle de råd og informationer vi kan.