Cykeltur til Paris udviklede Petras forhold til sin far

Dagbladet Roskilde 12. December

Da 22-årige Petra Ulriksen på sin fars opfordring tilmeldte sig Tour de Taxas cykelløb til Paris i sommer, havde hun ingen anelse om, hvad der ventede hende. Det hun fik ud af turen, overgik imidlertid hendes forventninger og gav en ny dimension i hendes forhold til sin far. Derfor vil de gerne sammen af sted igen.

- Jeg havde aldrig kørt på racercykel før, men har dog dyrket meget anden sport. Så da jeg deltog til informationsmødet om Tour de Taxa, vidste jeg godt, at jeg formmæssigt sagtens ville kunne klare turen. Det, der fangede mig, var de mange gode personlige historier fra tidligere deltagere samt dem, jeg havde hørt fra min far, der selv havde deltaget på turen blot et par måneder tidligere, siger Petra Ulriksen.

Sammen om hobby
Til daglig studerer hun i Roskilde og er også flyttet hjemmefra. Selvom hun ikke bor langt fra sine forældre i Tune, ser hun mindre til dem i dag end tidligere. Derfor så hun også cykelløbet som en god måde for hende for at se mere til sine forældre.

Når hun havde trænet med sin far og kørt landevejene tynde i selskab med alle de andre deltagere på Tour de Taxa-holdet, stod hendes mor altid klar med den varme mad og de opmuntrende ord, når de kom trætte og sultne hjem efter at have cyklet 160 km på en søndag.

- Træningen har helt sikkert haft en stor betydning for mit forhold til min far. Vi har altid haft et tæt forhold, og det er bare blevet endnu tættere af de oplevelser, vi har haft sammen. Vi har nogle andre samtaler i dag, og jeg synes, det er rigtig hyggeligt at rode med cykler sammen med ham. Det er dejligt at have en hobby med sin far, når man som jeg er flyttet hjemmefra, siger Petra Ulriksen.

Vil gøre det igen
Formålet med touren er at indsamle penge til Julemærkefonden. Det sker i form af sponsorater, da deltagerne selv betaler for deres egen tur. I 2019 lykkedes det samtlige Tour de Taxa-hold at indsamle 888.547 kroner til fonden.

Selve touren til Paris tog otte dage, og deltagerne skulle hver dag tilbagelægge en distance på mellem 175 og 205 kilometer. Det tog typisk omkring 10 timer, men da de ramte en hedebølge med temperatuer op til 46 grader på vej derned, var der nogle udfordrende dage, hvor det tog endnu længere.

Har fået en ny veninde
Alligevel tøver Petra Ulriksen ikke med at anbefale touren til andre, hun møder. Om ikke andet så for fællesskabet. Selv har hun fået en ny veninde, der er mere end dobbelt så gammel som hun og har børn på samme alder som Petra Ulriksen.

- Alle kan cykle til Paris, også selvom man ikke har cyklet før. Det gælder, hvad enten man er med for udfordringen, for at tabe sig selv eller for at møde nye mennesker. Der hersker et fantastisk fællesskab på holdet og alle bakker op om hinanden. Det er sådan en fed følelse, siger hun.

Petra Ulriksen taler med sin far om at cykle sammen igen i 2021, men vil springe næste års tour over.