Tour De Taxa
  • Tour De Taxa
  • Tour De Taxa
  • Tour De Taxa
  • Tour De Taxa
  • Tour De Taxa
  • Tour De Taxa
Julemærkefonden
På vej den sidste kilometer op af Champs Elysees til det Danske hus 2016.

På vej den sidste kilometer op af Champs Elysees til det Danske hus 2016.

På cykel fra Danmark til Paris på 8 dage

I juli 2019 har vi fem Tour de Taxa hold som cykler fra Danmark til Paris.

Udover at deltagerne får en fantastisk oplevelse støtter de også et godt formål, nemlig Julemærkefonden som driver de 5 julemærkehjem i Danmark. Støtten er mulig takket være vore mange sponsorer.

Tour de Taxa har 10 års jubilæum i 2019
Det første Tour de Taxa hold blev dannet af en gruppe med tilknytning til Aarhus Taxa i 2010. Der var 32 ryttere på den første Tour fra Aarhus til Paris.

De følgende år blev der dannet et hold i København og et på Sydhavsøerne (Team Sydsjælland og Øerne). I 2014 blev det første hold fra Himmerland dannet og i 2016 kom holdet fra Syd/Sønderjylland og Fyn til.

I 2011 blev foreningen Den Velgørende Forening Tour de Taxa Stiftet.

Fem hold cykler til Paris i 2019
I 2019 kører vi afsted den 19. juli fra henholdsvis Aarhus, Hovedstadsområdet og fra Sydsjælland/Lolland-Falster, holdet fra Himmerland starter d. 18. Juli med en ekstra etape pga. afstanden og Syd/Sønderjylland d. 20. juli.

Holdene ankommer til Paris fredag den 26. juli, så de har weekenden i Paris og kan opleve afslutningen på Tour de France søndag eftermiddag d. 28. juli. Lørdag aften afholdes en afslutningsmiddag.

Undervejs får man oplevelsen af dejlig natur, frisk luft, godt kammeratskab og en velfortjent nattesøvn. Der overnattes undervejs på vandrehjem eller hoteller 7 gange (holdet fra Hobro 8 gange og Syd/Sønderjylland 6 gange) inden de når Paris hvor de har 2 overnatninger.

Pårørende kan også blive en del af projektet og tage imod deres cyklende familiemedlemmer i Paris. Det er altid festligt – og de kan nyde et par dage sammen i Byernes By.

Alle holdene arrangerer fællestræning hver weekend fra marts og indtil Tourstarten.

Det betyder at deltagerne udover oplevelserne på turen og at komme i god form også, som en del af pakken, får fornøjelsen at indgå i et socialt fællesskab om cykeltræningen over 5 måneder.

Tour de Taxa tilbyder fuldt serviceteam for hvert hold under etaperne, madvogn (2-3 pauser på hver etape med forplejning), værkstedsvogn, bagagetransport, massører, stifindere m.m.

Hvad kræves der for at deltage
Det er ikke et cykelløb men en motionstur. Vi følges ad hele vejen. Vi plejer at cykle med en marchhastighed på 27-29 km/t og med et gennemsnit på 24-26 km/t.

De fleste med et almindeligt godt helbred kan klare turen, under forudsætning af, at du bruger mange timer på træningen i foråret og forsommeren op til afgang.

Man skal som minimum have cyklet 2500 km. inden afgang, og de fleste skal helst være kørt sammen med holdet.

Man skal som minimum deltage i 2 af de planlagte weekendtrænings ture pr. måned og der er tre testture, hvor der er mødepligt.

Ud over penge forventes det således, at rytterne investerer noget tid i deres livs cykelprojekt, så det er en god idé at tale det igennem med baglandet.