Cykel til Paris og få en oplevelse for livet

Drømmer du om en oplevelse for livet, samtidig med at du støtter en god sag?

Tour de Taxa plejer at betyde den store udfordring at cykle til Paris. Siden 2010 har helt almindelige mennesker trænet sammen og cyklet den lange tur ned til Paris over 8 etaper på et af de seks Tour de Taxa hold. I 2021 blev touren til Paris (pga. Corona) skiftet ud med en tilsvarende lang tur, som var turen Danmark rundt på 8 dage - det blev en fantastisk oplevelse og en kæmpe succes og alle var enige om, at det kunne prøves igen på et tidspunkt.

I 2024 bliver Tour de Taxa turen for de seks hold endnu en gang Danmark Rundt over 8 etaper. Denne gang fordi OL afholdes i Paris og Tour de France-afslutningen er flyttet til Nice. Derfor er det valgt endnu en engang at udforske det skønne danske sommerland. Tour de Taxa turen bliver i uge 29 som sædvanlig. Hvert hold starter og slutter lokalt.

Motivationen for deltagelse kommer af tre ting: Glæden ved at støtte et godt formål, et fantastisk sammenhold, og du vil få set egne af Danmark, du ikke ser ofte eller måske oplever for første gang.

Formålet: Vi støtter altid julemærkehjemmene fordi de hjælper børn til et bedre liv og giver dem selvtillid.

Sammenholdet: Du skal naturligvis bruge en del tid på at træne med dit hold. På Tour de Taxa er mottoet - Vi starter sammen, vi cykler sammen, og vi kommer i mål sammen. Og dette er hemmeligheden bag, at så mange når det store mål.

Touren: Udfordringen bliver den samme som en tur til Paris. Der er 8 gode etaper, som skal klares på turen Danmark rundt. Danmark er et bakkeland, med stejle stigninger og skønne nedkørsler. Danmarks kyst er lang og flot - der er fjorde, der er øer og færger, der forbinder dem. Måske bliver der tid til et hav bad undervejs og et stjerneskud i en lokal havn.

Tilmelder du dig og kommer med på turen, skal du forberede dig på, at dit liv vil kunne ændre sig. Du får nok venner for livet, du smider måske et par kilo, og du får helt sikkert cykeloplevelser du aldrig vil glemme.

Spørgsmål:

Hvis du vil vide mere om turen eller tale med en kontaktperson fra et af holdene, finder du kontaktoplysninger her.

Tour de Taxa blev grundlagt i 2009, da en lille gruppe taxachauffører i Århus, fik ideen om at cykle til Paris.

De levede måske ikke det sundeste liv, og 3 af dem havde desuden fået konstateret diabetes, så turen til Paris var en enorm udfordring. Men det lykkedes at gennemføre, og faktisk med et hold med 32 ryttere.

De følgende år blev der dannet flere og flere hold. I dag består Tour de Taxa af 7 hold. 6 Paris hold og et Explorer hold. Explorer holdet laver hvert år en tur rundt i andre lande i Europa, og er for ryttere der har kørt til Paris.

Der er et Paris hold i hver af disse 6 regioner i Danmark:
Team Hovedstadsområdet, Team Nordsjælland, Team Sydsjælland og Øerne, Team Himmerland (Nordjylland), Team Østjylland (Midtjylland) og Team Syd/Sønderjylland og Fyn.

Deltagerne får en enestående oplevelse, og støtter Julemærkefonden, som driver de 5 julemærkehjem i Danmark.

Indtægterne fra julemærker er desværre på retur, og takket være rytterne og deres fantastiske sponsorer, er Tour de Taxa med til at sikre at julemærkehjemmene rundt i Danmark fortsat kan bestå.

Børn der kommer på julemærkehjem, får en utrolig ændring af deres liv. Det samme gælder for de mange, mange ryttere der har kørt med Tour de Taxa til Paris.

Alle turens udgifter dækkes af deltagernes betaling. Vores sponsorstøtte og overskud går ubeskåret til julemærkefonden.

Det forventes at du hjælper til med at støtte julemærkefonden efter din bedste evne. Vi har ikke noget specifikt krav til hvor meget du skal samle ind, men vi er stolte af at samle ind til denne fremragende sag.

De regionale Tour de Taxa hold cykler Danmark Rundt i 2024 fra forskellige byer i Danmark af forskellige ruter.

 • Team Himmerland: Start torsdag d. 11. juli fra Julemærkehjemmet i Hobro. 9 etaper, slutter med Tivolibesøg i København d. 19. juli 2024.
 • Team Syd/Sønderjylland & Fyn: Start fredag d. 12. juli fra Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. Slutter samme sted efter 8 etaper d. 19. juli 2024
 • Team Vest- og Sydsjælland: Start fredag d. 12. juli. fra Julemærkehjemmet Skælskør. Slutter samme sted efter 8 etaper d. 19. juli 2024

Explore holdene: Turen i 2024 bliver Paris - Nice.
1. overnatning fredag d. 12. juli 2024 og med start lørdag d. 13. juli. 8 etaper og ankomst Nice d. 20. juli og afrejse søndag d. 21. juli 2024, som er dagen hvor Tour de France slutter i Nice, hvorfor mange nok vælger at forlænge opholdet.

Du kører på din egen cykel, så du skal have en fornuftig racercykel til turen.

Alle der følger træningen kan klare en turene, uanset hvilket cykelniveau man har ved starten.

Vi træner sammen og individuelt i forårsmånederne og frem til afgang, og du skal cykle minimum 2.500 km.

Normen for hastigheden på turen er ca. 27-29 km/t, med et gennemsnit på 24-26 km/t, naturligvis afhængig af terræn og vejr.

Hvert enkelt team har forskellige start og mål byer. Ruter og overnatningslogi på turen er også forskellige. Derfor kan priserne varierer derfor fra team til team.

Totalprisen på ca. 13.200 kr sammensættes af prisen på en service og overnatningspakke som bestilles hos Ørslev cykelsportsrejser og en tøjpakke som bestilles i Campiones webshop.

Du får:

 • en stor kvalitets tøjpakke med cykelhjelm
 • fuldt service team (Forplejning, fysioterapeuter, mekanikere, servicepersonale)
 • overnatninger med helpension under etaperne
 • bagagetransport under etaperne
 • træningsprogrammer og løbende træning med dit hold op til turen
 • rytterens egen hjemtransport er IKKE inkluderet, men der kan bestilles bustransport til og fra Danmark som tilvalg
 • ... og ikke mindst støtte fra dine nye cykelkammerater, og en stærk organisation der hjælper dig til at nå et stort mål.

Explore Paris – Nice:

Totalprisen på 15.300 kr. sammensættes af prisen på en service og overnatningspakke som bestilles hos Ørslev cykelsportsrejser og et sæt tøj som bestilles i Campiones webshop.

Obs! Rytterens egen transport, til Paris og retur fra Nice, er ikke inkluderet. Dette sørger man selv for, evt. sammen med andre i mindre grupper.

Obs! For tilmelding til Team Explore, er det er et krav at man tidligere har cyklet med et af holdene på en 8 dages tur.

Du får:

 • fuldt service team (Forplejning, fysioterapeuter, mekanikere, servicepersonale)
 • overnatninger med helpension under etaperne
 • cykel- og bagagetransport til Paris og retur fra Nice
 • bagagetransport under etaperne
 • et sæt cykeltøj årgang 2024
 • rytterens egen hjemtransport er ikke inkluderet
 • der bliver to fælles træningsweekender, resten af træningen organiserer man selv, men i starten af sæsonen kan man cykle sammen med de regionale hold, som skal cykle Danmark rundt.